Maisto džiovinimas

Viskas buvo džiovinama džiovintuvu ROTOR

Džiovinti pomidorai

Bandomasis pomidorų džiovinimas.

Šiemet šiltnamis “ nelūžta “ nuo prinokusių pomidorų1, taigi  pririnkau tik ant kibiro galo 2.Pomidorus supjaustau į keturias dalis . Deja , kaip vėliau pamačiau , tai klaida. Padariau nevienodas skilteles. Jos ir džiūvo nevienodai3 . Dar  sumaišiau įvairių veislių pomidorus .Ko daryt irgi nereiktų. Sudėjau ir jaučio širdis, ir slyvinius , ir uoginius   .Prieskonius naudojau al la itališkus 4. Druską ir prieskonius bėriau ant jau ant padėklo paskleistų vaisių. Džiovyklą nustatau ant 70 laipsnių ir fiksuoju laiką 6.Po kelių valandų  sukeičiu  padėkliukus vietomis. Vakare tikrinu7. Iškilo problema su skirtingais dydžiais ir rūšimis. Pailgi pomidorai , supjaustyti į keturias dalis buvo plonesni ir po 12 val jie jau buvo išdžiuvę9.Kiti dar ne. Taigi džiovinu toliau. Dabar supratau , kad blogai pasirinkau džiovinimo laiko pradžią.  Reikėjo įjungti vėlai vakare . Ryte jau galėčiau intensyviau stebėti. Kagi 23 val einu miegoti su nustatytu žadintuvu 1 val. Pramiegu 11. Pomidorai išdžiūvę  , bet tikrai ne perdžiūvę 10. Ryte tvarkome toliau. Kadangi pomidorų mažai,  vyno acto12 į puodą pilu 100ml ir kokį 30-40 vandens, užvirinu13. Pomidorus panardinu ir greitai ištraukusi dedu į stiklainį.Dedu vieną skiltelę česnako14. Pradžioje merkiau po vieną pomidoriuką atskirai, paskui po saują ir greitai traukiau. Pridėjau 0,5 l stiklainiuką.Užpilu aliejų ir uždedu dangtelį. Neužsuku .  Sekantis žingsnis – stiklainį dedu į puodą su vandeniu. Kad apsemtų iki pusės . Užvirinu ir paverdu  10 min16. Ištraukusi užsuku dangtelį . Viskas 17. Dabar laukiame apie mėn ir ragausime .