Bandomasis pomidorų džiovinimas.
Šiemet šiltnamis “ nelūžta “ nuo prinokusių pomidorų, taigi pririnkau tik ant kibiro galo
.Pomidorus supjaustau į keturias dalis . Deja , kaip vėliau pamačiau , tai klaida. Padariau nevienodas skilteles. Jos ir džiūvo nevienodai
. Dar sumaišiau įvairių veislių pomidorus .Ko daryt irgi nereiktų. Sudėjau ir jaučio širdis, ir slyvinius , ir uoginius .Prieskonius naudojau al la itališkus
. Druską ir prieskonius bėriau ant jau ant padėklo paskleistų vaisių. Džiovyklą nustatau ant 70 laipsnių ir fiksuoju laiką
.Po kelių valandų sukeičiu padėkliukus vietomis. Vakare tikrinu
. Iškilo problema su skirtingais dydžiais ir rūšimis. Pailgi pomidorai , supjaustyti į keturias dalis buvo plonesni ir po 12 val jie jau buvo išdžiuvę
.Kiti dar ne. Taigi džiovinu toliau. Dabar supratau , kad blogai pasirinkau džiovinimo laiko pradžią. Reikėjo įjungti vėlai vakare . Ryte jau galėčiau intensyviau stebėti. Kagi 23 val einu miegoti su nustatytu žadintuvu 1 val. Pramiegu
. Pomidorai išdžiūvę , bet tikrai ne perdžiūvę
. Ryte tvarkome toliau. Kadangi pomidorų mažai, vyno acto
į puodą pilu 100ml ir kokį 30-40 vandens, užvirinu
. Pomidorus panardinu ir greitai ištraukusi dedu į stiklainį.Dedu vieną skiltelę česnako
. Pradžioje merkiau po vieną pomidoriuką atskirai, paskui po saują ir greitai traukiau. Pridėjau 0,5 l stiklainiuką.Užpilu aliejų ir uždedu dangtelį. Neužsuku . Sekantis žingsnis – stiklainį dedu į puodą su vandeniu. Kad apsemtų iki pusės . Užvirinu ir paverdu 10 min
. Ištraukusi užsuku dangtelį . Viskas
. Dabar laukiame apie mėn ir ragausime .